AED

Al sinds 1994 zet de SIM zich in voor de gemeenschappelijke belangen van de bedrijven die gevestigd zijn op de aangesloten bedrijventerreinen. Veiligheid is hierbij een van de belangrijkste thema’s, waarbij wij steeds kijken hoe we hierin stappen kunnen maken om te blijven verbeteren.

Om de veiligheid van de personen werkzaam op de aangesloten bedrijventerreinen nog beter te kunnen waarborgen, heeft het bestuur besloten een AED-kaart per bedrijventerrein te laten opstellen.  Het snel inzetten van een AED en starten met reanimeren voordat de ambulance ter plaatste is maakt wekelijks het verschil tussen leven en dood voor tientallen mensen in Nederland.

Wat is een AED?
Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Iedereen mag een AED gebruiken. Het apparaat geeft zelf de benodigde instructies.

Waar hangen AED’s?
In Nederland hangen op steeds meer plekken AED’s. Er is helaas geen openbare database met de locaties van AED’s in Nederland. Ben je burgerhulpverlener? Dan kun je na inloggen alle aangemelde AED’s bij jou in de buurt zien. Echter voor alle andere personen is deze informatie niet inzichtelijk. Vandaar dat we middels een enquête hebben geïnventariseerd waar de AED’s op de bedrijventerreinen zich bevinden en dit hebben verwerkt in een overzichtelijke kaart per terrein.

AED-kaart
AED kaart Beatrixhaven
AED kaart Bosscherveld 
AED kaart Randwyck
AED kaart Scharn

Als je als ondernemer geen AED beschikbaar hebt, is het van belang dat je deze informatie met je medewerkers deelt, zodat iedereen op de hoogte is van waar de dichtstbijzijnde AED zich bevindt.

Up-to-date
Heb je de enquête gemist en wil je alsnog jouw AED vermelden op de kaart? Of heb je na de datum van uitgifte van de kaart een nieuwe AED aangeschaft en wil je deze ook toevoegen aan de kaart? Geef dit dan aan ons door via secretariaatsim@lwv.nl