Persoonlijke Beschermingsmiddelen

Een van de collectiviteiten die de SIM aanbiedt is een samenwerking op het gebied van veiligheid op de werkplek. Dit collectief bestaat al sinds 2007. Graag brengen we u nog eens onder de aandacht wat dit collectief precies inhoudt en wat het belang is van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zijn, ondanks de toepassing van de arbeidshygiënische strategie in veel gevallen vaak onvermijdelijk in diverse sectoren. Na het uitvoeren van een gedegen Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) zijn bij veruit de meeste bedrijven in bijvoorbeeld de bouw, (petro-)chemie, maakindustrie, etc. de risico’s niet volledig uit te sluiten zonder het gebruik van PBM

Op basis van de Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) worden de meest geschikte PBM bepaald.

Daarnaast is het tijdig onderhouden en vervangen van PBM is cruciaal. De gevolgen van het dragen van PBM die niet meer voldoen aan de normering, versleten zijn of niet meer passen, kunnen namelijk zowel de veiligheid van uw medewerker schaden als u aansprakelijk stellen voor het niet ter beschikking stellen van compliant PBM.

Deelnemers van de SIM kunnen door middel van het collectief met Intersafe gebruik maken van een korting op een selectie van het assortiment bestaande uit een combinatie van artikel-, productgroep- en basiskortingen.

Doordat Intersafe onderdeel is van de Lyreco Groep, is er naast het aanbod in PBM ook de mogelijkheid om via het collectief voordelig de juiste werkplekoplossingen voor zowel op kantoor als thuis te realiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Office Supplies maar ook aan hygiëne en desinfectiemiddelen.

Benieuwd naar wat dit SIM collectief voor jou kan betekenen?
Stuur dan een e-mail naar: secretariaatsim@lwv.nl