Energie & Gas

Collectieve inkoop Energie & Gas biedt fors voordeel!

De Energie Makelaar draagt zorg voor de collectieve inkoop van elektra en gas. Bedrijven die zijn aangesloten bij SIM kunnen gebruik maken van deze gunstige overeenkomst en hierdoor een mooie besparing op hun energiekosten realiseren. Bedrijven die reeds zijn aangesloten bij de SIM realiseren hierdoor een besparing van 15 tot wel 30% op hun energiekosten.

Bij de inkoop van gas en elektriciteit voor ondernemers wordt gekeken naar de volgende drie belangrijke aspecten:

  1. Het in concurrentie selecteren van een betrouwbare leverancier voor maximaal 3 jaar. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de collectieve inkoopkracht van de deelnemers, welke wordt vergroot door de inkoopkracht die Energie Makelaar in Nederland heeft doordat zij voor een groot aantal partijen deze diensten uitvoert.
  2. Bij het contracteren van prijzen wordt nadrukkelijk rekening gehouden met een verantwoorde spreiding van risico’s als gevolg van sterke prijsschommelingen. Dit vermijdt grote prijsverschillen tussen jaar 1 en jaar 2, terwijl wel wordt geprofiteerd van (meestal tijdelijke) lage marktprijzen. Timing is van evident belang.
  3. Naast de inkoop wordt op individueel niveau periodiek gecontroleerd of kostenbesparingen zijn te realiseren op de aansluiting en/of het transport van energie (kosten Stedin/Enexis) alsook op energiebelasting. Tevens bestaat de mogelijkheid om de energiefacturen door Energie Makelaar te laten controleren.

De belangrijkste voordelen voor u als ondernemer zijn:

  • Door schaalvorming en goede timing ontstaat een substantieel prijsvoordeel op de leverancierskosten.
  • Tijdsbesparing voor u als ondernemer, door u niet te hoeven verdiepen in de energieprijzen en wanneer het beste moment is om in te stappen.
  • Naast de “inkoop” van energie en gas wordt aandacht besteed aan mogelijke besparingen op netwerk/transportkosten en energiebelasting.
  • Deelnemers kunnen de juistheid van energiefacturen laten controleren door Energie Makelaar

Wilt u meer informatie over dit inkoopcollectief?
Stuur dan een e-mail naar: secretariaatsim@lwv.nl