Energielabel C

Graag willen wij u helpen bij één van de duurzame uitdagingen waar u voor staat. In het bouwbesluit van 2012 staat voor energielabel C een maximaal verbruik van 225 kWh per m2 per jaar aan primair fossiele energie. Zeker niet alle kantoorgebouwen voldoen hier al aan. Vanaf 1 januari 2023 is dit echter verplicht. De RUD-Zuid-Limburg gaat er dan, in opdracht van Gemeente Maastricht, op toezien dat kantoorgebouwen over dit label beschikken.

Ondersteuning
Indien uw gebouw nog niet beschikt over minimaal label C heeft ook u vanaf 1 januari 2023 de verplichting om te voldoen aan deze nieuwe voorwaarden.
Zet u samen met ons de stappen om tijdig de energieprestatie van uw kantoor te verbeteren?

Daarmee kunt u niet alleen eerder besparen op energie, maar helpen wij u bovendien de noodzakelijke stappen te zetten en maatregelen te treffen om aan de energielabel C-verplichting te voldoen. Ons ondersteuningsprogramma is opgesteld samen met RUD Zuid-Limburg en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en bevat o.a.:

  • Specifieke informatie rond het energielabel en de rol van de gebouweigenaar en -gebruiker.
  • Een praktisch stappenplan om te komen tot energielabel-C
  • Informatie en ondersteuning vanuit de RUD Zuid-Limburg
  • Informatie m.b.t. de inzet van een gecertificeerde energieadviseur
  • Praktische (reken)voorbeelden voor het verbeteren van uw energieprestatie

Waarom meedoen?
We nodigen u graag uit voor onze digitale informatiebijeenkomst op maandag 7 juni 2021 van 11.00 uur tot 12.30 uur. Tijdens deze sessie zijn experts aanwezig die uw vragen beantwoorden. En die met u meedenken over welke logische stappen u kunt zetten. Aanmelden kan via deze link. En voor vragen mailt u naar energielabel-c@maastricht.nl.

Als voorproefje kunt u hier alvast de digitale energielabel C brochure downloaden. Hierin vindt u onder andere uitzonderingen op de verplichting, zoals bijvoorbeeld rijksmonumenten. En informatie over het waarom van het energielabel. Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een kantoorgebouw is én welke verbetermogelijkheden er zijn. Daar profiteert u van, maar ook uw omgeving.

We zien u dus graag op 7 juni!

 

Doe mee met de “Energielabel-C campagne” en maak kans op 1 van de 3 energieadvies-vouchers t.w.v. € 750.
Lees hier de voorwaarden.