Wijzigingen dienstregeling bussen Beatrixhaven

24 June 2019

Op 30 juni 2019 start Arriva met een nieuwe busdienstregeling in Limburg. De belangrijkste aanleiding hiervoor is de komst van 55 elektrische bussen die op verschillende lijnen in de hele Provincie gaan rijden. Hierdoor wijzigen tijden en routes. Verder wordt in de nieuwe dienstregeling de inzet van sommige lijnen verder aangepast op het reizigersaanbod.

Zie hieronder de wijzigingen van de drie lijnbussen die de Beatrixhaven aandoen:

Lijn 9 Bunde – Itteren – Borgharen – Limmel – Maastricht – Centrum – Villapark v.v .
Lijn 9 rijdt in Maastricht tijdelijk via de Balyeweg en het centrum van Limmel, totdat de werkzaamheden aan de nieuwe halte op Willem-Alexanderweg zijn afgerond. Dan vervalt de centrumroute Limmel en daarmee de haltes Balijeweg, Dolmansstraat/Kerk en Bersebastraat. Lijn 9 wordt uitgevoerd met een elektrische bus. Zie ook lijn 30.

Lijn 10 Maastricht P+R Noord – Centrum – Randwyck – Gulpen
Lijn 10 wordt uitgevoerd met een elektrische bus. De ritten van lijn 10 die volgens dienstregeling eindigen te Randwyck rijden als lijn 7 verder naar Maastricht Station. Vanwege de noodzakelijke oplaadtijden zijn de tijden van lijn 10 (en lijn 7) enigszins aangepast. Bestaande aansluitingen blijven gewaarborgd. Op zaterdag en zondag zal lijn 10 niet meer tussen Heer en Gulpen rijden. P+R Zuid (MECC) is opgeheven, waardoor geen verder reizigersaanbod op deze locatie is voorzien. Lijn 10 blijft op zaterdag vanaf P+R Noord 4x per uur een directe verbinding verzorgen met het centrum van Maastricht en Heer. Op zondag rijdt lijn 10 vanaf P+R Noord 4x per uur naar het centrum van Maastricht en zal 2x per uur doorrijden naar Randwyck v.v.

Lijn 30 Sittard – Geleen – Beek – MA Airport – Meerssen – Maastricht v.v.
Lijn 30 bedient voortaan ook de halte Maastricht, P+R Maastricht Noord. Lijn 30 rijdt in Maastricht niet meer via het centrum van Limmel. De bestaande haltes Balyeweg, Dolmansstraat/Kerk en Bersebastraat komen hiermee te vervallen. Zie ook lijn 9. In Sittard worden de ritten bij het Station gesplitst. Doorgaande reizigers richting Kemperkoul moeten rekening houden met een overstap. In de avonduren worden de laatste ritten geschrapt op het traject Beek Centrum – Maastricht v.v. De laatste rit vanaf Beek Centrum naar Maastricht vertrekt om 22.57 uur, de laatste rit vanaf Maastricht naar Beek Centrum vertrekt om 23.35 uur.