SIM 25 jarig jubileum!

25 November 2019

Op 21 november is het 25 jarig jubileum van SIM groots gevierd met leden en hun partner en een verrassend programma. De feestelijke bijeenkomst vond plaats bij Chateau Neercanne onder begeleiding van Vivian Lataster.

Voorzitter Edward Goessens en oud-voorzitter Ruud Burlet gaven een terug- en vooruitblik van SIM 25 jaar. Wethouder Vivianne Heijnen van de gemeente Maastricht complimenteerde SIM met de samenwerking en de relatie die inmiddels met SIM is opgebouwd.

Wethouder Gert-Jan Krabbendam en Edward Goessens ondertekenden het  MEA (Maastrichts Energie Akkoord).  Wethouder Krabbendam gaf een korte toelichting op het Maastrichtse klimaat- en het energiebeleid en de rol van het Maastrichtse Energieakkoord hierin. Edward Goessens onderstreepte het belang voor SIM om een energieakkoord te ondertekenen en verduidelijkte op welke wijze  SIM zich met de ondertekening van dit akkoord committeert: SIM is de 26e organisatie die afspraken maakt met de Gemeente Maastricht om CO2-uitstoot te verminderen en zich, samen met haar leden, in te zetten voor verduurzaming. Zij doet in door het organiseren van thema- en kennisbijeenkomsten, cursussen en workshops, en het begeleiden van haar leden op het gebied van verduurzaming en energiebesparing.  SIM stimuleert ook circulaire economie in het bedrijfsleven.

Keynote spreker Karl Raats:

25 jaar samenwerken, lukt alleen als het gebaseerd is op goede intenties. En dus vormen diezelfde goede voornemens allicht de basis van de komende 25 jaar! Via een verrassende interactieve sessie  liet hij iedereen beleven wat er mogelijk zou worden, mochten we erin slagen om onze beste intenties slimmer, sneller én leuker in te zetten:  Hoe ziet dat eruit en vooral, hoe pak je dat aan?

De groep eindigde met een flinke dosis positieve energie én makkelijk toepasbare praktische wenken die helpen om met elkaar nog beter en effectiever de gezamenlijke thema’s op te pakken.

Een feestelijke borrel gevolgd door een keur aan culinaire hapjes maakten van dit jubileum in de grotten een waar feest.

Klik hier voor de foto’s die gemaakt zijn tijdens de bijeenkomst.

Zie hieronder de presentatie die tijdens het seminar op de achtergrond gebruikt is.