24.04.22 SIM UITNODIGING | De nieuwe Wet Toekomst Pensioen (WTP) | 3 juni

22 April 2024

Beste SIM-lid,

Pensioen heeft het afgelopen jaar meerdere malen de verschillende media gehaald vanwege de nieuwe Wet Toekomst Pensioen (WTP). Hierbij is er nog steeds veel onduidelijk omdat de vraag “welke actie moeten wij ondernemen?” niet eenduidig te beantwoorden is. Hierbij  maakt het niet uit of je aangesloten bent bij een verplichtgesteld pensioenfonds of een eigen pensioenregeling hebt bij een verzekeraar of PPI.

Volgens gastsprekers Noud Beckers en Raoul Snijders (beuken’essers) zijn er twee mogelijkheden: afwachten of onderzoeken welke acties je nu nog kunt nemen als werkgever om een optimale arbeidsvoorwaarde pensioen aan je werknemers te bieden. Een ander belangrijk aspect is hoe om te gaan met eventuele compensatievraagstukken richting je medewerkers; immers pensioen kan goedkoper door de invoering van de WTP.

Na deze bijeenkomst begrijp je de herkomst van de verschillende pensioensystemen in Nederland en de invoering van de Wet Toekomst Pensioen (WTP). Hierdoor kun je beter en opnieuw bepalen hoe je de arbeidsvoorwaarde pensioen kunt inzetten in je HR-beleid.

Voor wie?
Eigenaren, bestuurders, directieleden en HR-specialisten.

Sprekers
Noud Beckers: Directeur-eigenaar van beuken’essers.
Raoul Snijders: Pensioenadviseur bij beuken’essers.

Beuken’essers wil de “gelukregisseur” zijn voor ondernemers en hun medewerkers, een financiële coach die overzicht verschaft en controle houdt over arbeidsvoorwaarden en daarmee ook de financiële situatie van gezonde, vitale en gelukkige medewerkers.

 

Ter info:
Aanmelden
Graag aanmelden via dit formulier.

Parkeren
Er is voldoende, gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Lunch
De netwerklunch vindt plaats in de ballroom op de begane grond. Hier kan men gebruik maken van een uitgebreid lunchbuffet. De kosten voor deze lunch bedragen €17,-
(Gelieve dit bedrag bij de receptie bij aankomst met PIN te betalen!).

Verhinderd?
Mocht je verhinderd zijn, geef dit dan uiterlijk woensdag 28 mei voor 12.00 uur aan ons door. No-shows, opgegeven voor de lunch, ontvangen een factuur van € 17,- per persoon