24.03.22 Informatie Maastricht Running Festival

24 March 2022

Graag informeren wij u over het evenement Maastricht Running Festival, een hardloopevenement verdeeld over vier afstanden, van de 5 km tot een hele marathon. Het evenement vindt plaats op Paasmaandag 18 april 2022 in Maastricht. Het evenement beleeft de vierde editie, met wel een nieuwe naam (voorheen was het de Groene Loper Run) en vindt tussen 9.00 en 15.00 uur plaats.

Naast een sportspektakel ontkomen we er niet aan dat dit evenement voor u als bewoner een aantal verkeers- en parkeerbeperkingen met zich meebrengt. Wij willen u graag informeren over de verkeersmaatregelen die we treffen.

Parkeer uw auto buiten het parcours
De gebruikers van de (privé)parkeerplaatsen aan het parcours (meer informatie op www.maastrichtrunning.nl/bewoners) wijzen we erop tijdig een alternatieve parkeerplek te zoeken en rekening te houden met de in- en uitrij(on)mogelijkheden tijdens de genoemde uren. U dient te allen tijde de instructies van de verkeersregelaars op te volgen

Afsluitingen
Op 18 april zijn onder andere de onderstaande straten afgesloten of beperkt bereikbaar. Indien u aan het parcours woont, of aan een grenzende weg aan het parcours, en wegens een noodgeval tóch met de auto weg moet rijden dient u het telefoonnummer te gebruiken vermeld in deze brief. Wij begeleiden u dan zo spoedig mogelijk het parcours af. Wij raden iedereen echter aan om ergens te parkeren waar u wel te allen tijde weg kunt rijden.

Maatregelen Groene Loper
– President Rooseveltlaan in zuidelijke richting is geheel afgesloten; in noordelijke richting blijft de President Rooseveltlaan open;
– Er zullen twee oversteekpunten worden ingericht ter hoogte van Prof. Quixstraat / Schepen Roosenstraat en Prof. Cobbenhagenstraat / Voltastraat; bij voldoende ruimte tussen twee atleten kan het verkeer het parcours kruisen.
De weg wordt afgesloten tussen 08.30 uur en 13.00 uur en de passage van de lopers vindt plaats tussen 09.00 uur en 12.45 uur.

Maatregelen Nazareth – Kasteel Hillenraadweg
– Kasteel Neuborgweg
De weg wordt afgesloten tussen 08.30 uur en 13.30 uur en de passage van de lopers vindt plaats tussen 09.00 uur en 13.15 uur.

Maatregelen Limmel
– Judeaweg
– Emmausstraat
De weg wordt afgesloten tussen 08.45 uur en 13.00 uur en de passage van de lopers vindt plaats tussen 09.00 uur en 12.45 uur.

Maatregelen Itteren
– Op De Bos
– Op de Hoogmaas
– Op de Warreij
– Keizerstraat
– Geneinde
– Meebruggenweg
De weg wordt afgesloten tussen 09.00 en 13.45 uur en de passage van de lopers vindt plaats tussen 09.30 uur en 13.30 uur

Verder wordt het u aangeraden om de bovenstaande straten te vermijden tijdens de uren van het evenement, in verband met drukte en de gewijzigde verkeerssituatie.

We maken er een feestje van!
Op Paasmaandag 18 april verwelkomt de organisatie deelnemers vanuit de regio, Nederland en zelfs daarbuiten. Wilt u hen aanmoedigen met uw straat, buren of wijk, dan roepen wij u van harte om met stoepkrijt op de straten aanmoedigingen te schrijven, de straat te versieren en/of op die dag langs het parcours te staan/zitten om de deelnemers aan te moedigen.

Vragen en/of klachten
Voor een compleet overzicht van alle afgesloten straten, meer informatie en omleidingsroutes kunt u terecht op onze website www.maastrichtrunning.nl/bewoners. Daarnaast kunt u voor verdere vragen en eventuele klachten contact met ons opnemen via de mail: info@maastrichtrunning.nl. Ook zijn wij telefonisch te bereiken tijdens kantoortijden op +31 (0)43 351 1807. Op de wedstrijddag is dit ook als noodnummer te gebruiken voor calamiteiten voor inwoners die aan het parcours wonen en toch van het parcours gebruik moeten maken.

Met vriendelijk groet,

De organisatie van het Maastricht Running Festival