24.02.14 SOR UITNODIGING | Netcongestie? Verduurzamen? Samenwerking in de Energietransitie | GGA Randwyck/Maastricht-Zuid | 12 maart 2024

14 February 2024

FLYER UITNODIGING

Beste SOR-lid en collega-bedrijven in Randwyck/Maastricht-Zuid,

Kun jij vooruit in het toekomstig energiesysteem van ons bedrijventerrein?
Sluit je aan bij de Gebiedsgerichte aanpak!

• Véél meer elektriciteit, waterstof, groen gas en andere biobrandstoffen; wat gaan we als bedrijven in Randwyck/Maastricht-Zuid nodig hebben in de toekomst?

• We willen kunnen groeien en verduurzamen. Maar … hoe moet het energiesysteem van ons bedrijventerrein daarop worden aangepast?

Van belemmeringen naar oplossingen
Op de korte termijn is de beschikbaarheid van voldoende elektriciteit een van de grootste belemmeringen voor de verdere verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland.  Om bedrijven mogelijkheden te bieden om te blijven groeien en verduurzamen, worden nieuwe contractvormen met netbeheerder Enexis en collectieve oplossingen ontwikkeld. Voor het realiseren en versnellen van die nieuwe oplossingen zullen ook samenwerkingsmodellen moeten ontstaan. Een Smart Energie Hub (SEH) is zo’n nieuwe oplossing. Hierbij wordt netwerkcapaciteit gedeeld, en vindt net-balancering lokaal plaats. Zo krijgen bedrijven de ruimte om te groeien en te verduurzamen.

Randwyck/Maastricht-Zuid aan zet!
Na de pilot op bedrijventerrein Beatrixhaven wordt nu op bedrijventerrein Randwyck/Maastricht-Zuid gestart met een Gebiedsgerichte Aanpak voor een toekomstbestendig energiesysteem.

Tijdens deze sessie geven we je graag een uitleg hoe de gemeente samen met SIM/SOR en de bedrijven in Randwyck/Maastricht-Zuid een aanpak start die streeft naar zowel het oplossen van concrete belemmeringen voor de korte termijn, als een visie voor het toekomstig energiesysteem in dit gebied. Wouter Hankel, Programmamanager Campus Randwyck van de gemeente Maastricht, zal een introductie geven over de brede opgave van de gebiedsontwikkeling in Randwyck/Maastricht-Zuid.

Ter info:
Lunchbijeenkomst
De bijeenkomst is van 12:00 – 14:00 uur op dinsdag 12 maart 2024.
De inloop is vanaf 11:45 uur met een kleine lunch.

Locatie
MTB Maastricht
Watermolen 1
6229 PM Maastricht

Aanmelden
Graag aanmelden via het formulier in de uitnodiging in uw mailbox. Heeft u geen uitnodiging ontvangen en wilt u er graag bij zijn? Stuur ons een mail!

Parkeren
We hebben de bijeenkomst bewust in het gebied zelf georganiseerd en nodigen jullie van harte uit vooral te voet of met de fiets te komen. Voor als dat niet lukt is er voldoende parkeergelegenheid aanwezig.