24.02.06 SIM UITNODIGING | Samen slimmer tegen Ondermijnende Criminaliteit | 04.03.24

6 February 2024

Beste SIM-lid,

“Je ziet het pas als je het doorhebt”

Woorden van een onvolprezen Nederlandse filosoof die je allemaal wel eens gehoord hebt. Er gebeurt van alles onder onze neus dat we niet zien omdat we het niet herkennen. Dat geldt ook voor criminaliteit. We zien in Maastricht net als elders in Nederland, dat criminaliteit zich steeds vaker ook in woonbuurten en op industrieterreinen nestelt maar niet direct herkend wordt. Leegstaande panden waar af en toe toch ineens ‘iets gebeurt’, bedrijven waar vrijwel nooit iemand komt maar die wel imposante omzetten draaien, nieuwkomers op een industrieterrein waar je weinig of niets van merkt maar waar forse beveiligingsmaatregelen genomen zijn en zo kunnen we er nog wel een paar noemen. En dan nog zeg je misschien: “Wat heb ik daarmee te maken?”.

Tijdens onze bijeenkomst van 4 maart willen we die laatste vraag centraal stellen. Ook op onze industrieterreinen gebeuren af en toe zaken die niet door de beugel kunnen. Dat zijn soms illegale raves maar ook drugslabs of hennepplantages. Maar wat kunnen we daar als ondernemers aan doen? En wat wordt er vanuit de overheid aan gedaan?

Sanne Mertens van het RIEC (Regionaal Informatie- en Expertisecentrum) en Jeroen Duijsens (Platform Veilig Ondernemen Limburg) -en mogelijk nog iemand van de gemeente Maastricht- nemen ons deze ochtend mee in de wereld van de ‘ondermijnende criminaliteit’. Wat is het? Waarom wil je er iets aan doen? Hoe herken je het? En is er een rol voor de ondernemer bij het voorkomen ervan?


Ter info:

Aanmelden
Graag aanmelden via de uitnodiging in je mailbox. Geen uitnodiging ontvangen? Stuur ons een mail: secretariaatsim@lwv.nl.

Parkeren
Er is voldoende, gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Lunch
De netwerklunch vindt plaats in de ballroom op de begane grond. Hier kan men gebruik maken van een uitgebreid lunchbuffet. De kosten voor deze lunch bedragen €17,-
(Gelieve dit bedrag bij de receptie bij aankomst met PIN te betalen!).

Verhinderd?
Mocht je verhinderd zijn, geef dit dan uiterlijk woensdag 28 februari voor 12.00 uur aan ons door. No-shows, opgegeven voor de lunch, ontvangen een factuur van € 17,- per persoon.