24.01.08 Op weg naar zero-emissie stadslogistiek | ENQUÊTE

8 January 2024

Ben je ondernemer in de horeca, retail of zakelijke dienstverlening in de binnenstad van Maastricht en ontvang of verzend je goederen? Of lever je goederen en diensten in de binnenstad van Maastricht? Dan krijg je te maken met zero-emissie stadslogistiek (ZES) per 01-01-2025.

Emissie-vrij vervoer
Je mag als ondernemer niet meer zomaar de zone in met een bestelbus of vrachtauto die rijdt op benzine, (bio)diesel of lpg. Maak je gebruik van emissievrij vervoer (elektrisch of waterstof), blijf je gewoon welkom in de zone. De zero-emissiezone geldt niet voor personenauto’s!

Wat weet jij over ZES?
ZES zet in op schoner transport voor onze gezondheid, een aantrekkelijke binnenstad én economische vitaliteit. We willen graag weten wat je over dit onderwerp weet en of en hoe je bezig bent met de voorbereiding. Het invullen van de enquête kost vijf minuten. Hiermee toets je je eigen kennis en geef je tips om de voorlichting in 2024 aan te scherpen. De enquête staat online tot 6 februari.

Met dank en vriendelijke groet,

Projectteam zero-emissie stadslogistiek Maastricht, bestaande uit vertegenwoordigers van de Gemeente Maastricht en van Zuid-Limburg Bereikbaar

NAAR DE ENQUÊTE