23.12.21 SIM UITNODIGING | Netcongestie? Verduurzamen? Samenwerking in de Energietransitie | 05.02.24

21 December 2023

Beste SIM-lid,

De energietransitie geeft ondernemers een enorme opgave in het verduurzamen van de organisatie. Een van de grootste belemmeringen voor de verdere verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland is netcongestie. Om bedrijven mogelijkheden te bieden om te blijven groeien en verduurzamen, worden nieuwe contractvormen met netbeheerder Enexis en collectieve oplossingen ontwikkeld. Voor het realiseren en versnellen van die nieuwe oplossingen zullen ook samenwerkingsmodellen moeten ontstaan. Een Smart Energie Hub (SEH) is een van de mogelijke oplossingen in het netcongestie probleem. Hierbij wordt netwerkcapaciteit gedeeld, en vindt net-balancering lokaal plaats. Zo krijgen bedrijven de ruimte om te groeien en te verduurzamen.

Op bedrijventerrein Beatrixhaven loopt op dit moment een pilot en in januari wordt hiermee ook op bedrijventerrein Randwyck/Maastricht-Zuid gestart.

Tijdens deze sessie geven we je graag een uitgebreide update over de Pilot Gebiedsgerichte Aanpak Beatrixhaven én nemen je mee in de diverse mogelijkheden en combinaties van duurzame energie-oplossingen van de toekomst.


Ter info:

Aanmelden
Graag aanmelden via de uitnodiging in je mailbox. Geen uitnodiging ontvangen? Stuur ons een mail!

Parkeren
Er is voldoende, gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Lunch
Een nieuw jaar, een nieuwe lunch!
De netwerklunch zal dit keer niet in de coffeecorner, maar in de ballroom op de begane grond plaatsvinden. Hier kan men gebruik maken van een uitgebreid lunchbuffet.
De kosten voor deze lunch bedragen €17,-
(Gelieve dit bedrag bij de receptie bij aankomst met PIN te betalen!).

Verhinderd?
Mocht je verhinderd zijn, geef dit dan uiterlijk woensdag 31 januari voor 12.00 uur aan ons door. No-shows, opgegeven voor de lunch, ontvangen een factuur van € 17,- per persoon.