23.11.20 Ophaalronde Ankerkade, Beatrixhaven

20 November 2023

Beste ondernemer,

De werkgroep van het KVO heeft meerdere malen meldingen ontvangen van ondernemers over onveilige verkeerssituaties op de Ankerkade.

Dit signaal is opgepakt en er is een bijeenkomst georganiseerd voor alle ondernemers en werkgevers gevestigd aan de Ankerkade om middels een ophaalronde de situatie goed in kaart te brengen.

Zaken die besproken zijn, zijn onder andere het wachten van vrachtwagens langs de weg om de te kunnen laden en lossen, slechte verlichting, ontbreken van voetpaden, snelheidsovertredingen en gevaarlijke inhaalmanoeuvres.

Naast het bespreken van deze situaties werden er ook verschillende oplossingen geopperd.

Ferry Wahls, Senior Beleidsadviseur Mobiliteit at Gemeente Maastricht, was aanwezig tijdens dit overleg om de input van de ondernemers uit eerste hand te kunnen vernemen.

Samen met parkmanager Veronique Hermes zal hij de situatie ter plekke tijdens het piekuur gaan beoordelen. Vervolgens zullen de ‘quick wins’ in kaart gebracht worden alsook de mogelijke oplossingen op lange termijn

In de bijlage vinden jullie het overzicht van de input van de ondernemers. Zouden jullie nog aanvullingen hebben dan geef dit zeker door via secretariaatsim@lwv.nl.

Er zal een nieuwe bijeenkomst worden gepland om de situatie te evalueren. Ontwikkelingen in de tussentijd zullen tijdig gecommuniceerd worden.

Voor vragen kunt je altijd terecht bij parkmanager Veronique Hermes via hermes@lwv.nl.