23.11.16 Werkzaamheden parkeerplaats Frontenpark

16 November 2023

Momenteel wordt er op het parkeerterrein Frontenpark gebouwd aan een tijdelijke 3-laagse uitbreiding. Hierdoor zijn er tot juni 2024 ongeveer 420 parkeerplaatsen niet beschikbaar. Q-Park is exploitant en opdrachtgever van de uitbreiding van dat parkeerterrein. Na de uitbreiding van het P+W-terrein komen er in juni 2024 600 parkeerplekken bij wat het totaal 1.300 parkeerplaatsen maakt.

Inzet alternatieve parkeerterreinen
De gemeente zet de komende tijd het voormalige Bozon terrein (naast de StarWashXL) -inclusief de aanwezige parkeerstroken aan de Baron des Tombeslaan én het gebied rond de Gashouder in als extra parkeerterreinen. Deze zijn vooral bedoeld als extra parkeerlocaties.

Bij de Gashouder wordt er rekening mee gehouden dat huidige gebruikers van het terrein toegang blijven houden en kunnen parkeren. Dit is afgestemd met IPAL, de beheerder en de verkeersregelaars. De slagboom bij de Lage Frontweg wordt bediend vanuit de gemeente.

Huidige gebruikers terrein Gashouder
Op beide terreinen wordt betaald parkeren ingevoerd. De huidige gebruikers van Het Radium en de Cokesfabriek hoeven niet te betalen.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met Belvedere@Maastricht.nl

Afbeelding 1: Toekomstbeeld drielaagse parkeergarage Frontenpark na oplevering. Aan dit beeld kunnen geen rechten worden ontleend.