16.09.21 Hulp voor Maastrichtse ondernemers

16 September 2021

Vanaf maart 2020 konden ondernemers een beroep doen op de Corona steunmaatregelen NOW, TVL, Tozo en Tonk. Daarnaast waren er verschillende fiscale maatregelen. Het kabinet heeft besloten per 1 oktober te stoppen met het grootste deel van de steun. De economie bloeit weer op en doorgaan met de steun zou het herstel van de economie in de weg staan.

Sommige steun blijft tot 1 januari 2022
Ondanks de uitbundige economische groei blijft de omzet nog achter bij het oude niveau. Daarnaast hebben bedrijven vaak hun reserves moeten aanspreken of geld geleend. In de cultuur- en evenementensector is het herstel nog maar marginaal. Daarom houdt het kabinet tot 1 januari 2022 nog een deel van de steun in stand. Lees daar alles over op de website van de Rijksoverheid.

Maastricht biedt graag een steuntje in de rug
Ondernemers kunnen ook in deze nieuwe fase van de coronapandemie rekenen op hulp de gemeente Maastricht. Door een samenwerking met het Zelfstandigenloket, het Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf (MKB), de Kamer van Koophandel, Kredietbank Limburg, Philip Stiels Gielkens Schuldbemiddeling, de gemeentelijke Schuldhulpverlening en Team Ondernemen Maastricht. Ook de organisatie voor Economische Samenwerking Zuid-Limburg (ESZL) werkt samen met de gemeente Maastricht aan ondersteunings- en herstelplannen.

Hulp nodig? Meld je dan snel!
Dat kan met een bericht ondernemen@maastricht.nl of Schuldhulpverlening | Gemeente Maastricht. Wees er op tijd bij. Want hoe eerder je aan de bel trekt, hoe beter wij je kunnen helpen. Op dinsdag 2 november van 19.00 tot 20.00 uur* organiseren we voor ondernemers een gezamenlijke digitale informatiebijeenkomst. Ben je erbij? Meld je dan aan bij math.fooij@eszl.nl.

* Heb je dinsdag 2 november geen tijd? Meld je dan aan voor een individuele sessie via math.fooij@eszl.nl.