15.06.22 UITNODIGING SIM Themabijeenkomst Laadinfra | 04.07.22

23 June 2022

Beste SIM lid,

Duurzaam rijden wordt de norm. Naast de enorme groei in elektrische personenwagens zal de komende jaren ook het aantal elektrische vracht- en bestelwagens sterk toenemen. En ondanks – of misschien juist in verband mét – de door TenneT vorige week aangekondigde afnameschaarste in het elektriciteitsnet, is de urgentie hoog om na te denken over de consequenties van die elektrificatie van het vervoer.

Tijdens deze themabijeenkomst zal programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar (ZLB) jullie meenemen in de wereld van duurzame wagenparken, laadinfra en het elektriciteitsnet.

Laadinfra lijkt voor veel bedrijven een ‘ver van mijn bed show’ is. Dat is het echter niet. Het is een belangrijk aandachtsgebied waar je als bedrijf straks niet meer omheen kunt en dat op korte termijn om aandacht vraagt.  De Zero Emissie-zone Stadslogistiek in Maastricht maakt de noodzaak van ondersteunende laadinfrastructuur temeer duidelijk.

Tijdens deze bijeenkomst zal Projectleider Logistiek Mark Luikens een introductie geven op het onderwerp duurzame/elektrische logistiek, waarna Projectleider Laadinfra Ron Bissels hierop inhaakt met nut, noodzaak en oplossingen in de toepassing van passende laadinfra voor het bedrijfsleven.

Een dringende boodschap daarin zal zijn dat voor de haalbaarheid van een dekkend laadnetwerk, samenwerking op industrieterreinen hierin van cruciaal belang gaat zijn.


Ter info:

Aanmelden via dit formulier. Iedereen ontvangt na aanmelding een bevestiging via mail. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Voor diegenen die na afloop willen netwerken, is er een gezamenlijke lunch in de coffeecorner van Vaeshartelt. De kosten voor deze lunch bedragen €14,50 (gelieve dit bedrag bij de receptie bij aankomst met PIN te betalen!).

Via het aanmeldformulier kunt u aangeven of u deel wilt nemen aan de lunch.

Mocht u verhinderd zijn, geef dit dan s.v.p. uiterlijk woensdag 29 juni voor 12.00 uur aan ons door. No-shows, opgegeven voor de lunch, ontvangen een factuur van € 14,50 per persoon.