10.11.21 Betonstort nieuw Bergbezinkbassin Maastricht-Bosscherveld

10 November 2021

Dura Vermeer realiseert in opdracht van de gemeente Maastricht een nieuw bergbezinkbassin op het terrein van de rioolwaterzuiveringsinstallatie Maastricht-Bosscherveld. Vrijdag 8 oktober werd duizend kuub beton gestort om de vloer te realiseren. 

Door de komst van meer en hevige regenbuien wordt steeds vaker een piekbelasting veroorzaakt op het rioolstelsel en de capaciteit van de rioolwaterzuiveringsinstallatie Maastricht-Bosscherveld. Om een verdubbeling van de bergingscapaciteit én een hoger zuiveringsrendement te realiseren, wordt het bestaande bufferbassin vervangen door een nieuw dicht bergbezinkbassin.

Met behulp van de grootste betonpomp van West-Europa werd in circa twaalf uur tijd het beton in het gigantische bassin gestort. Nu de vloer ligt, is basisconstructie gereed en kan worden gestart met het plaatsen van de wanden en het dek. Tijdens de uitvoeringsperiode blijft de zuiveringsinstallatie volledig in bedrijf, belangrijk omdat één op de drie huishoudens in Maastricht op deze rioolvoorziening is aangesloten. In 2022 wordt het nieuwe bergbezinkbassin in gebruik genomen.

Een korte update/doorkijk voor de werkzaamheden van Dura Vermeer voor de komende periode (november / december):
– Realiseren van de betonnen buitenwanden van het bassin
– Realiseren van de betonnen binnenwanden van het bassin
– Realiseren van het betonnen dak van het bassin