17.11.21 KVO Maastricht avondschouw

17 November 2021

Maandag 15 november heeft de KVO avondschouw op de bedrijventerreinen Beatrixhaven, Bosscherveld, Randwyck en Scharn-Noord plaatsgevonden. De schouw is een van de activiteiten om het keurmerk te behouden. Deze wordt 2 keer per jaar uitgevoerd, in daglicht en in de avondsituatie.

Samen met de werkgroep, bestaande uit politie, brandweer, ondernemers en SIM, hebben we het terrein geschouwd en gelet op aandachtsgebieden vervuiling, opslag, (verkeers)veiligheid, overlast en criminaliteit, (openbare) groenvoorziening, hekwerken/toegangspoorten, brandgevaar etc.

Aan de hand van eigen input en input van de ondernemers op de terreinen zijn we gaan schouwen. Op sommige terreinen zagen we dat het groen slecht onderhouden was. Hier hebben we een melding van gemaakt. Ook werkte op sommige plekken de straatverlichting niet goed.

De werkgroep heeft geconstateerd dat sommige bedrijven weinig tot geen goede verlichting rondom het pand gefaciliteerd hebben. Een slechte verlichting nodigt ‘bezoekers’ na werktijd en in het weekend uit op uw terrein en geeft mogelijk een onveilig gevoel op kantoor en parkeerplaatsen bij werknemers. Check dus goed of u voldoende verlichting heeft, vooral in deze donkere wintermaanden.

Melding maken via Mijn Gemeente App

Heeft u een melding zoals slechte verlichting, hoge begroeiing of afvaldumping? Meld het dan in de Mijn Gemeente App!
Deze App is gemakkelijk te downloaden via Google Play Store (Android) of App Store (Apple). 
Als u de melding doet via de App, krijgt u een reactie van de gemeente met de vervolgactie van de melding. Zo kunt u altijd zelf in de gaten houden wat er met uw melding gebeurt!

 

Heeft u vragen of opmerkingen over het terrein, de schouw of het KVO keurmerk? Neem contact met ons op!